Ogród probiotyczny – nowy sezon

O książce

Wraz z początkiem nowego sezonu uprawowego dzielę się z Wami sprawdzonymi sposobami na uprawy własnych rozsad w domowych warunkach oraz przepisami na przetwarzanie i przechowywanie własnych plonów.

Tytuł: Ogród probiotyczny – nowy sezon

Autorka: Klaudia Sidorowicz

Liczba stron: 176

Format: 14,8 x 21 cm

Oprawa: Miękka

Rok wydania: 2022

ISBN: 978-83-958280-1-0

Cena: 59 zł

Z książki dowiesz się:

  • jak pielęgnować i jakie warunki zapewnić młodym siewkom
  • jak ustrzec się przed wybieganiem i wiotkimi pędami
  • jak naturalnie odżywiać młode siewki
  • kiedy i w co wysiewać
  • jak przygotować własne eko podłoże  nie korzystając z torfu
  • ponadto w książce rozdział o pielęgnacji roślin domowych doniczkowych wraz z poradami, które ustrzegą przed szkodnikami np. przed ziemiórką

Ogród probiotyczny, nowy sezon to również przepisy na przetwarzanie i przechowywanie własnych plonów. Sprawdzone sposoby, które pozwolą na szybkie przygotowanie zdrowych posiłków poza sezonem. Dla przykładu, w książce znajdziesz przepisy na:

  • świeżą domową wegetę z uprawianej w warzywniku włoszczyzny- to wegebaza dla wielu zup i sosów
  • korzenną kawę oraz ziołowe herbaty
  • leśne grzyby w słoiku- baza do wykorzystania na wiele sposobów
  • galaretkę z kwiatów mniszka lekarskiego
  • oxymel, naturalny antybiotyk na bazie żywego octu jabłkowego
  • ponadto przepisy na żywe octy i nietypowy zakwas

Zajrzyj do środka książki